بازخواني واکنش آيات عظام و بزرگان انقلاب اسلامي به اين واقعه و عتاب‌هاي آنان به اصحاب فتنه در داخل مي‌تواند در دشمن شناسي مؤثر واقع شود.

عاشوراي حسيني سال 88 از اين جهت در تاريخ ايران اسلامي پررنگ‌تر نوشته شد که خاندان رسول الله(ص) بارديگر، پس از 1300 سال در دياري که شهره به دوستداران اهل بيت(ع) هستند مورد هتک حرمت قرار گرفت. اين اتفاق که پس از هتک حرمت‌هاي پي در پي مقدسات صورت گرفت پيام‌هاي زيادي را با خود به همراه داشت.
بازخواني واکنش آيات عظام و بزرگان انقلاب اسلامي به اين واقعه و عتاب‌هاي آنان به اصحاب فتنه در داخل که با رهبري غربيان، مجري بي حرمتي به اعتقادات و مقدسات يا به قول کارشناسان خارج نشين فتنه، فتح سنگر به سنگر بودند، مي‌تواند در دشمن شناسي مؤثر واقع شود.


عاشورا همه چيز را مشخص کرد/ به جنگ اسلام، انقلاب و امام حسين(ع) آمدند
آيت‌الله جنتي در اولين نماز جمعه پس از واقعه عاشوراي 88 پشت تريبون نماز جمعه تهران قرار گرفت و با اشاره به حوادث روز عاشورا گفت: عده‌اي باورشان شده بود که نظام ضعيف شده است و مردم طرفدار آن نيستند و آمادگي دارند که به برخورد فيزيکي بپردازند، از اين رو عده‌اي را در خيابان‌ها جمع کردند و اين وضع را به وجود آوردند که کسي باور نمي‌کرد. در روز عزا و ماتم به خيابان آمدند و با آن وضع دشمني با امام حسين (ع) را نشان دادند بطوري که يکي از آنها گفته بود مي‌خواهيم حسين شما را ريشه کن کنيم.
جنتي که در اتفاقات پس از انتخابات و فضاي فتنه با مواضع صريح خود بارها از سوي تيم رسانه‌اي جريان برانداز مورد هجمه‌ و فحاشي قرار گرفت ضمن استناد به آيه‌اي از قرآن مجيد که خداوند اسباب نابودي دشمنان اسلام را به دست خودشان فراهم مي‌کند، ادامه داد: آنها در روز عاشورا به دست خودشان کار را تمام کردند، به جنگ اسلام، انقلاب و امام حسين(ع) آمدند و هويت و ماهيتشان روشن شد و ديگر براي کسي جاي شکي باقي نماند. آبروي اينها رفته است و معلوم نيست چگونه رويشان مي‌شود در چشم مردم نگاه کنند و چگونه مي‌خواهند با اين مردم زندگي کنند.
آيت‌الله احمد جنتي «هيهات منّا الذله» را يکي از بزرگ‌ترين پيام‌هاي واقعه عاشورا براي همه اعصار بيان کرد و گفت: هر آزاديخواه، ظلم ستيز و
عدالت‌ خواهي بايد تا قيامت از اين پيام درس بگيرد، در تاريخ بالاترين دشمني‌ها با علي(ع) و آل علي‌(ع) شد اما با توجه به همه اينها روز به روز خورشيد علي و حسين (عليهما السلام) در تاريخ و جهان درخشان‌تر و روز به روز عزت آل محمد (ص) بيشتر شد.
ما حادثه تلخ عاشوراي 88 را نمي‌توانيم فراموش کنيم
آيت‌الله جنتي در خطبه‌هاي نماز جمعه بيست و يکم آذرماه سال جاري با يادآوري دوران فتنه به حوادث عاشوراي سال گذشته اشاره کرد.
وي با عنوان اين مطلب که حادثه تلخ عاشوراي 88 را نمي‌توانيم فراموش کنيم، گفت: عده‌اي که از نظام، اسلام، انقلاب، ولي‌فقيه، امام‌خميني(ره) و رهبر فرزانه انقلاب عقده داشتند، اين افراد زماني که ديدند زمينه براي آنها فراهم شده، در اثر آن حرکت لعنتي که انجام دادند و اغتشاشي که به وجود آوردند، زمينه‌ها را براي اين افراد فراهم کردند و آنها باورشان شد که نظام در سراشيبي سقوط قرار گرفته و اين را باور کردند، در خارج و در داخل مسئله براندازي نظام مطرح شد، عده‌اي باور نمي‌کردند که مقام معظم رهبري مي‌فرمودند مسئله «انتخابات» نيست، مسئله جزئي نيست و حتي مسئله «ولايت‌فقيه» هم نيست، بلکه مسئله «نظام» و «اسلام» است. آن مسئله‌اي که در آن هدف مشترک بهائيون و منافقين و احزاب منحرف گوناگون و هر ضد اسلام و ضد انقلابي در آن وجود دارد، مسئله براندازي نظام يعني مخالفت با اسلام است اما خداوند آبروي آنها را به دست خودشان برد.
«غبار فتنه همه جا را فراگرفته بود و بسياري از چشم‌ها جايي را نمي‌ديدند و متوجه نبودند که چه اتفاقي رخ داده، زماني که فتنه‌گران با حسين (ع) درافتادند، وقتي با پرچم حسيني شروع به هتاکي کردند و به عزاداران حسيني رگبار سنگ بستند، وقتي که رسماً آمدند و به مظاهر ديني اهانت کردند، آن وقت بود که اين غبار فرو نشست و بسياري سخناني که متوجه نمي‌شدند را متوجه شدند که مسئله خداوند و پيغمبر است و مسئله امام‌حسين(ع) است و ماوراي موضوع «ولايت‌فقيه» است».


حرکت انجام شده در روز عاشورا دقيقاً محاربه بود
بعد از بي حرمتي به خاندان رسول الله(ص) در روز عاشوراي حسيني، سراسر کشور علاوه بر شهادت امام حسين(ع) و ياران باوفايش داغ اين هتک را هم بردل خود حک کردند. مردم سراسر کشور با راهپيمايي‌هاي خودجوش که نهايت آن را در نهم دي‌ماه و در پايتخت شاهد بوديم نشان دادند کاسه صبرشان لبريز شده و ديگر اجازه حرکت‌هاي بعدي را به فتنه‌گران نمي‌دهند.
آيت‌الله علم‌الهدي امام جمعه مشهد که خود را به تهران رسانده بود تا در جمع پايتخت نشينان حضور پيدا کند براي راهپيمايان سخنراني کرد.
وي با «تجمع بزرگ عاشورائيان» خواندن حضور مردم داغدار تهران که از ميدان امام حسين(ع) تا ميدان آزادي و خيابان‌هاي مواصلاتي تجمع کرده بودند، گفت:« ايثارگري‌ها و حمايت‌هاي قهرمانانه شما مردم دلاور، مهر نااميدي و يأسي است که براي هميشه بر دل‌ها و مغزهاي نابکاران ضد اين نظام و انقلاب در سراسر کره زمين مي‌زند.»
اين عضو مجلس خبرگان رهبري در اين اجتماع باشکوه اظهار داشت: شما در ميدان انقلاب و خيابان‌هاي اطراف از شرق تا امتداد نزديک به ميدان امام حسين(ع) و از طرف غرب تا پس از چهارراه نواب، ثابت کننده بنيان مرسوس جريان حاکميت ولايت و حاکميت الله بر جامعه شماست. اين اجتماع نويد اين حقيقت را به دنيا اعلام مي‌کند و اين پايداري در خط حمايت از ولايت زمينه‌ جهاني را مهيا ساخته است تا صاحب اصلي پس پرده‌نشين ما ظاهر شود و اين لبيک‌گويي‌ها، وسيله‌ فرج آن حضرت را دقيقاً آماده کند. امروز در برابر تمام کوشش‌ها و تلاش‌هاي شيطاني جريان‌هاي ناپاک در خارج و داخل کشور، آخرين سخن و کلام از منطق شما مردم دقيقاً بايد اعلام شود.
علم‌الهدي ادامه داد: حرکت انجام شده در روز عاشورا دقيقاً محاربه بود، شايد شما بگوييد شرط محاربه مسلح بودن است، توجه داشته باشيد که فرمانده حرکت روز عاشورا منافقين بودند و آشوبگران عاشورا همان شعارهايي را سر مي‌دادند که منافقين آنها را در روي سايت‌هاي خود منتشر کرده بودند. امام بزرگوار ما در جريان عمليات مرصاد فرمودند منافقين محاربند و هر کس در داخل کشور با محاربين اعلام همکاري و همراهي کند نيز محارب است. منافقين فرمانده عمليات روز عاشورا بودند، اين‌ها هم نه تنها با منافقين همکاري کردند بلکه پياده نظام و سرباز آنها شدند و به ملاک حکم امام کساني که در روز عاشورا اين غائله را برپا کردند محارب هستند.

اگر توبه نکنيد نظام مانند يک محارب با شما برخورد مي‌کند
وي افزود: «به اين سران فتنه، اين جمعيت ميليوني امت اعلام مي‌کنم که چون رهبر معظم انقلاب راه توبه را براي شما باز گذاشته‌اند، در يک ضرب‌الاجلي که بايد دستگاه قضايي کشور معين کند، شما بايد توبه کنيد و به دامان رهبر برگرديد و اگر توبه نکرديد شما محاربيد و اين مردم و اين نظام با شما با عنوان محارب برخورد مي‌کند.»
علم‌الهدي با اشاره به شعارهاي تجمع‌کنندگان خطاب به آنها گفت: اگر شعارهاي شما متوجه اشخاص بشود شخصيت شما و شخصيت شعارتان را پائين مي‌آورد. اشخاص را رها کنيد؛ چراکه جنگ ما در دنيا با ضد ولايت فقيه و با استکبار است پس ما نبايد جبهه را فراموش کنيم.
وي همچنين به ذکر خاطره‌اي از امام خميني(ره) پرداخت: روزي در محضر مقدس امام نشسته بوديم و ايشان با جمعي از علما مشغول صحبت بودند که يک عده از بسيجيان به حسينيه جماران آمده بودند و مي‌خواستند امام را زيارت کنند و بعد به جبهه بروند. جلسه‌ ما طول کشيد و اينها که در حسينيه جماران معطل شدند شروع کردند به شعار دادن که امام به حسينيه تشريف ببرند. صداي شعار اينها که بلند شد ما احساس کرديم امام منقلب شدند. امام به قدري قوي بودند که يا احساساتي نمي‌شدند يا وقتي احساساتي مي‌شدند کسي نمي‌توانست ژست احساساتي امام را درک کند از بس که ايشان قوي بودند ولي آن موقع ديديم رنگ صورت امام برافروخته شد، ساکت شدند، چيزي نگفتند و حالت انقلابي با صداي بسيجي‌ها به امام دست داد. پس از مدتي امام سر خود را بلند کردند و گفتند اين صداها را مي‌شنويد؟ اگر 10 تا از اينها خدمت اميرالمؤمنين بودند، حق علي را نمي‌گرفتند و اگر لحظه‌اي که شهداي کربلا به شهادت رسيدند و امام حسين(ع) فرياد مي‌زد «هل من ناصر ينصرني» صد تا از اينها بودند شايد حسين با آن وضعيت به شهادت نمي‌رسيد.


گروه‌هاي مختلفي که همگي در بي ديني مشترک بودند پايکوبي کردند و سوت زدند

حجت الاسلام والمسلمين محمد کاظم صديقي از ديگر علما و خطباي مشهوري است که به هتک حرمت روز عاشورا توسط دو تن از نامزدهاي شکست خورده در انتخابات رياست جمهوري دهم واکنش نشان داد. وي که يک سالي است به کسوت امامت موقت نمازجمعه تهران نيز درآمده در يکي از خطبه‌هاي نماز جمعه سال گذشته خود گفت: در روز عاشورا گروه‌هاي مختلفي که همگي در بي ديني مشترک بودند به اتکاي فتنه گران به خيابان آمدند، پايکوبي کردند و سوت زدند.
وي گفت: به شهادت ناظران عيني، اين عده با کوکتل مولوتف خودروها را آتش زدند و يک تبعه افغان در ميان آنها بازداشت شد که به نفع يکي از کانديداهاي رياست جمهوري شعار مي‌داد و اعتراف کرد که براي اين کار دويست هزار تومان پول گرفته است يا در روز عاشورا فرد ديگري بازداشت شد که مست بود و شراب خورده بود. با اين حال اين حادثه نشان داد که قشون فتنه‌گران از نظر کميت چند نفرند که به ميدان مي‌آيند و مي‌خواهند با ملتي مصاف کنند و رو در رو شوند؛ اين حادثه همچنين ماهيت آنها را آشکار کرد.
صديقي افزود: اگر کسي وجدان، تشخص و ارزش اجتماعي براي خود قائل شود با خود فکر مي‌کند که اينها چه کساني هستند که در کنار او قرار گرفته‌اند و چطور مي‌توانند با ملت ايران اسلامي مقابله کنند.
وي اضافه کرد: در اين مدت شاهد عبور از قانون بوديم و افرادي که خودشان را فوق قانون مي‌دانند و حاضر نيستند حرفشان با کليد قانون حل شود.
حجت الاسلام والمسلمين صديقي با اشاره به شعارهايي که برخي‌ها در مناسبت‌هاي مختلف مبني بر عبور از اسلاميت نظام، عبور از حاکميت و همچنين اهانت به بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و سردادن بر ضد اصل ولايت فقيه داده بودند،گفت: اينها عبور از قانون اساسي و حتي جمهوريت نظام را نشان دادند و از مردم هم عبور کردند و براي آنها نيز ارزشي قائل نشدند.


رفراندوم بزرگ 22 خرداد بزرگترين «نه» تاريخي ملت ايران به غرب مداران دين‌ستيز و خودباخته
هيأت دولت نيز با انتشار بيانيه‌اي هتک حرمت به سردار دشت کربلا را محکوم کردند.
در بخشي از اين بيانيه آمده: ملت آگاه و فهيم ايران اسلامي که همواره وفاداري خود را به نظام اسلامي و اصل مترقي و رفيع ولايت فقيه و رهبري فرزانه اثبات کرده‌اند و در رفراندوم بزرگ 22 خرداد ماه بزرگترين «نه» تاريخي را به غرب مداران دين‌ستيز و خودباخته نشان داده‌اند، بار ديگر ايادي خود فروخته و بازي‌خوردگان استکبار را سر جاي خود مي‌نشانند و اوراق زرين ديگري از افتخار ايران زمين را ورق خواهند زد و چشم فتنه را کور، خواب پريشان بدانديشان و نقشه‌هاي شوم آنان را نقش بر آب و دندان غيظ‌آلود دشمنان را در هم خواهند شکست. هيأت دولت جمهوري اسلامي ايران با عرض تسليت به محضر حضرت بقية‌الله الاعظم ارواحنا لتراب مقدمه الفداء و نايب برحقش رهبر فرزانه انقلاب حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي مدظله العالي، همراه با اقشار مختلف مردم انزجار خود از ساختارشکنان بي‌هويت که به ايمان و مقدسات مردم اهانت کرده‌اند را اعلام مي‌دارد.


مراجعي که حرمت شکني روز عاشورا را محکوم کردند
مراجع عظام تقليد همچون آيت‌الله نوري همداني، آيت‌الله جوادي آملي، آيت‌الله مکارم شيرازي، آيت‌الله شبيري زنجاني، آيت‌الله سبحاني و همچنين آيت‌الله يزدي رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم و 222 تن از نمايندگان مجلس با صدور بيانيه‌ها و مصاحبه‌هايي از هتک حرمت صورت گرفته در روز عاشورا اعلام انزجار کردند.
در بيانيه‌ آيت‌الله‌العظمي‌ نوري‌همداني آمده: در تهران نيز در روز عاشوراي حسيني با حرمت شکني بيشتر، اغتشاش و تخريب صورت گرفت که با محکوم کردن اين تلاش‌هاي مذبوحانه به فريب خوردگان اعلام مي‌کنيم که مردم انقلابي ايران که قرن‌هاست از مکتب عاشورا الهام مي‌گيرند در برابر اين اعمال ضد عاشورايي هرگز ساکت نمي‌ماند و با خشم توفنده همه آنها را محو و نابود خواهد کرد و چهره فتنه گران و فتنه سازان را نمايان‌تر خواهد ساخت و آنان را به جزاي اعمال خود خواهد رسانيد.


مداحاني که سياست را جدا از ديانت نمي‌دانند
اولين مداحي که به هتک حرمت عاشورا واکنش نشان داد سعيد حداديان بود. حداديان که مراسم ظهر عاشوراي خود را در دانشگاه تهران برگزار کرد دقايقي بعد از حضور فتنه گران در انقلاب و خيابان آزادي از عزاداران و سينه زنان خود خواست ظهر عاشوراي واقعي را با دفاع از انقلاب و ولايت در برابر شمرصفتان و يزيدي سيرتان که از خلوتي خيابان‌ها به واسطه حضور مردم در هيأت‌ها استفاده کردند، تجربه کنند که اين کار باعث شد اين غائله سريع جمع شود. حاج منصور ارضي که پدر معنوي مداحان معاصر محسوب مي‌شود، محمد کريمي، مرتضي طاهري، حسين سازور و ديگر مداحان کشور در تمام مراسمات دهه دوم محرم خود بارها بي‌حرمتي به امام حسين(ع) و علمدار کربلا و يارانشان را مورد اشاره قرار دادند و در پايان روضه‌هاي خود براي ريشه‌کني فتنه دست به دعا برداشتند.


خطابه خطبا در مورد عاشوراي 88
صديقي، علم الهدي، احمد خاتمي، سعيدي، اديب يزدي، راشد يزدي، فاطمي‌نيا، انصاريان، رفيعي، پناهيان و ديگر خطباي مشهور کشور نيز بخش اعظمي از منبر خود را به واکاوي اين حادثه اختصاص دادند.شيخ حسين انصاريان در اين خصوص مي‌گويد: هتک حرمت عاشورا باعث نابودي خودشان شد و اين نشان از بي‌ديني آنان دارد که اينگونه رفتارهاي غير انساني را از خود نشان مي‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس